2 Şubat 2011 Çarşamba

Rumble Fish


İki çetinin kavga etmeye başladığı anda gecenin ve sisin içinden çıkar gelir Motorcycle Boy. Biraz değişmiş gibidir, yaşlı görünüyordur.. yalnızca 21 yaşındadır...

Akvaryumlardaki kırmızı ve mavi siyam balıkları haricinde her şey siyah-beyazdır. Motorcycle Boy'un gözünden dünyanın göründüğü gibidir aslında. 1983 yapımı Francis Ford Coppola yapımı Rumble Fish görüntüleriyle tam bir sinema klasiğidir. Öyle ki oyunculuk adına pek bir şey göremediğimiz Motorcycle Boy (Mickey Rourke) bile yönetmenin gözünden  oldukça karizmatik eski bir çete liderine dönüşüverir.



Oysaki döneminin neredeyse tüm gençlik filmlerinde oynamış olan Matt Dillon, abisi Mickey Rourke'a göre çok daha iyi performans sergiler filmde.

Rumble Fish, bir arada olduğunda kavga eden siyam balıklarından yola çıkarak, tıpkı onlar gibi bir araya geldiklerinde kavga eden genç insanları anlatır. Eskiden çete lideri olan bir abi ve ona hayran, onun gibi olmak isteyen kardeşi üzerinde anlatılır film. Ancak dediğim gibi konusundan ve senaryosundan çok görüntülerle bizi hayran bırakır kendisine.


Film boyunca toza, dumana, sise karışmış insanlar, uzun köprüler, tüneller, sokak aralarıyla izlediğimiz Rumble Fish'le birlikte bugün yaşama dahil oluyoruz adeta ve hep içinde kalıyoruz...


1 yorum:

İnsan olun biraz... dedi ki...

Güzel yorumlamışsın çok severim.