22 Nisan 2011 Cuma

Radiohead

Radiohead 90'larda hayatımıza giren belki de bir kısım rock dinleyicisinin atlayıp geçtiği bir grup. Dinleyicisi olmamış olsanız bile Creep'le beynimize kazınan, How to Disappear Completely, Knives Out, Karma Police ile The Doors'un bir otuz yıl sonrası gibi adlandırabileceğimiz Radiohead alternatif rock müziğini en iyi temsil eden gruplardan birisi. 

Gitarların arkasına usulca yerleştirilen keyboardlar ile rock-elektronik müziği bir arada işlemeleri, yıllar sonra keyboardların arkasına gitarları alarak, hatta daha sonra tamamen gitarları kaldırarak yaptıkları müzik şuan geldiği noktada başlangıcından çok farklı olsa da türün başarılı örneklerinden Radiohead.

Grubun son yıllarında yaptığı şarkılara baktığımızda tarzlarının neredeyse tamamen elektronik müziğe döndüğünü görebiliyoruz. Buna rağmen ilk zamanlar yaptıkları ve bir süre ruhunuzu, aklınızı oyalayabilecek şarkıların yer aldığı The Best of (2008) albümü güne başlamak için değil belki ama günü sonlandırabilecek bir albüm. Pek çok şarkıda kendinizi büyük bir boşlukta dans ederken bulabilirsiniz.

Radiohead'in Thom Yorke'u da aynen böyle yapmış ve Lotus Flower (2011) videosunda boşlukta işte böyle dans etmiş.




3 yorum:

modafobik dedi ki...

İlk defa dinledim desem cahil olmam dimii? Yalnız cidden baya iyilermiiiş

Mia Wallace dedi ki...

Radiohead hayranı bir insan olarak yazıya bayıldım!

Mia Wallace dedi ki...

Radiohead hayranı bir insan olarak yazıya bayıldım!