15 Nisan 2013 Pazartesi

Kaybedenler Kulübü

Kimileri bu dünyaya neden geldiğini bilmeden yaşarken, kimileri neden geldiğini sormazken, kimileri tüm bunları umursamazken; kimileri insan olmanın, var olmanın bilincini son sınırına kadar içinde hisseder. İnsan olmak bazen içimizde pervasız bir neşeye dönüşürken bazen dayanılmaz bir yalnızlık içinde hissettirir kendisini. Yalnızlığımız küçük odamızın penceresinden tüm dünyaya uzanırken açık olan radyoda iki adamın konuşmasıyla fark ediveririz başkalarının varlığını.
 


Kaybedenler Kulübü, Nejat İşler ve Yiğit Özşener'in oyunculuklarında hayat bulan bir yalnızlık öyküsü. Biri hiç satmayan kitaplar yayınlayan bir yayıncı diğeri bar işletmecisi olan iki arkadaş kendi kendilerine radyo programı yaparken onlara dahil olan hayatlar zamanla adeta bir yalnızlar kulübüne dönüşür. Herkesin farklı bir hikayesi vardır ve radyodan dinledikleri bu iki insanın sesi kimisine yaşamak için bir sebep, kimisine bir neşe kaynağı olacaktır.


-Dün akşam eski sevgilimi hatırladım.
-Hangisini?
-İşte onu hatırlayamadım.

İstanbul gibi, blues gibi, Bukowski gibi, deniz kenarında boş bir bank gibi, biraz viski gibi,  sevdiğin bir dostunla yaptığın uzun bir sohbet gibi, kaybedenler kulübü... 

"Yeni bir gün batımından beklenen her şey vardı oysa.."
"O anda bir örs düşse gökyüzünden, ancak dokuz gün dokuz gece sonra varabilirdi yeryüzüne.."

... 


 



2 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

bu harika filmi yeniden hatırlamış oldum

Cesi Ces dedi ki...

Filmi bir daha izleyesim geldi...