2 Aralık 2013 Pazartesi

Death or Glory


Death or Glory, albümle aynı adı taşıyan 1989 yılı bir Running Wild şarkısı. 

Atların ayak sesleri, havlayan köpekler ve borazan sesleriyle şarkı o kadar yüksek bir ritmle başlar ki kendinizi orta çağda cadı yakma törenin tam ortasında falan hissedersiniz ya da savaşa hazırlık yapan savaşçıların arasında. Derken şarkı ne zaman ilerler biter anlamadan bir anda çalan gaydalarla birlikte çoktan bir başka şarkıda buluverirsiniz kendinizi. Sürekli bir önceki şarkıyla süre gelen müziğin ritmiyle beraber içinizde koşturup duran atlar albüm boyunca hiç durmayacaktır. 

Çok güzel yazılmış gitar ritmleri, soloları, onu takip eden davul ve baslarla birlikte albüm heavy metal klasikleri arasında yerini alır. Albümdeki tüm şarkıların birbirinden güzel olduğu Death or Glory'nin kapağı da bir o kadar güzeldir. 

O yıllarda Running Wild ve benzeri gruplar örneğin aklıma ilk anda gelen Manowar gibi, müzikleri kadar kıyafetleri, saçları, takılarıyla birlikte tüm bu metafor içinde ciddi ve sert olmuşlardır hep. Kabarık saçları ve perçemleri altında bile biz aslında kötüyüz demeye çalışsalar da zamanımız koşullarından bakıldığında oldukça eğlenceli görünmektedirler.

Tabi ki rock yalnızca bir müzik değil aynı zamanda bir şov olmuştur her zaman ve bu anlamda onlar da hep bu şovun mükemmel oyuncuları oldular. 80'li yıllarda makyajlı, file çoraplı, pembe taytlı sahnelerde olan Motley Crüe ve türevi akımlardaki gruplara göre Running Wild ve nesli gruplar aslında sert çocuklardı. 

Her zaman olduğu gibi onları dinlemesi ve izlemesi büyük keyif, senfoni gibi ince ince işlenmiş gitar melodileriyle Death or Glory de bir heavy metal klasiği olmaya devam edecektir.




1 yorum:

Cesi Ces dedi ki...

Çok güzel.Heavy klasiklerinden...